Over de Cymbidiums

De Cymbidium is een orchideesoort en zeer goed te gebruiken als snijbloem.

Het geslacht Cymbidium telt meer dan 40 bekende beschreven soorten en werd voor het eerst beschreven in 1799. Het geslacht is te verdelen in drie groepen. De eerste groep komt uit de Himalaya en in de hogere delen van China en hebben een koele periode nodig om bloemen te vormen. De andere twee groepen komen voor in de warmere delen van Zuidoost-Azië en Australië en hebben geen uitgesproken koele periode nodig om bloemen te vormen. De meeste hybriden die tegenwoordig worden gekweekt zijn ontstaan uit de eerste groep. Karakteristieke kenmerken van deze groep zijn de robuuste planten met forse bulben (bulben zijn een soort bovengrondse knollen waarin sommige orchideeën hun voorraad voedsel en vocht opslaan) waarop lange, spitse, grasachtige bladeren staan. De bloemen, die groeien aan lange takken, kunnen een doorsnee van wel 10 cm bereiken en staan dicht op elkaar.
De snij-Cymbidium van Ben van der Kooij is misschien onbekend, maar zeker niet onbemind. Voor Nederlandse consumenten is de snij-Cymbidium een relatief onbekende snijbloem. Alleen in Italië is de consument volledig vertrouwd met de snij-Cymbidium. Toch zijn veel Nederlandse consumenten gecharmeerd van de snij-Cymbidium. Zij vinden de snij-Cymbidium een aantrekkelijke snijbloem. Door zijn vorm en uiterlijk is het ook een bijzondere snijbloem met een exotische uitstraling. Zij vinden hem passen bij zowel de klassieke als een moderne stijl. Opvallend is dat bloemisten de snij-Cymbidium vooral koppelen aan een klassieke stijl. Bloemisten werken graag met de snij-Cymbidium vanwege het elegante maar ook imposante uiterlijk en de goede houdbaarheid. De lengte, dikte en stevigheid van de steel vormen weliswaar een uitdaging bij de verwerking, het eindresultaat is vaak adembenemend mooi.

Snij-Cymbidium wel of geen standaardproduct voor bloemisten?

Hoewel vrijwel elke bloemist de grootbloemige snij-Cymbidium geregeld verkoopt is het geen standaard product in hun assortiment. Vaak is het hebben van de snij-Cymbidium in het assortiment gekoppeld aan bepaalde festiviteiten of aanbiedingen. Dat is jammer, want de consument is juist bijzonder gecharmeerd van deze bloem en de mogelijkheden deze te verwerken in zowel prachtige boeketten als tafelstukken.

Hoewel onder veel Nederlandse bloemisten de groene variant van onze snij-Cymbidium favoriet is, scoort roze goed bij de Britse bloemist en is geel een populaire kleur bij Duitse bloemisten. Bij de consument valt de witte snij-Cymbidium het meest in de smaak. Vooral de Russische consument kiest voor wit terwijl in Duitsland deze voorliefde voor wit iets minder groot is. Het assortiment van Van der Kooij beslaat een breed kleurenspectrum, stuk voor stuk van uitmuntende kwaliteit en passend bij elk denkbare gelegenheid.

Onze ervaring: sterke voorkeur voor zes stelen per verpakking.

Internationaal zien bloemisten het liefst een mix van kleuren. Een uitzondering hierop vormt de Nederlandse bloemist. Die heeft een lichte voorkeur voor één kleur per verpakking. Bij Van der Kooij bepaalt u zelf hoe wij uw bestelling samenstellen. Het ideale aantal stelen per verpakking is zes. Hierover is het gros van de bloemisten het wel eens.

Snij-Cymbidium valt in de smaak.

Meer dan 80% van de consumenten vindt de snij-Cymbidium aantrekkelijk. Bloemisten vinden het een genot om de grootbloemige snij-Cymbidium te verwerken. Het is een bijzonder product met een exclusieve, elegante uitstraling. Het product is van zichzelf al imposant zodat je er niet veel van nodig hebt. Daarnaast heeft het een (zeer) goede houdbaarheid.

Snij-Cymbidium: chique, exotische bloem.

De snij-Cymbidium associeren zowel bloemisten als consumenten met exotisch, chic en elegant. Consumenten vinden de snij-Cymbidium daarnaast een originele, elegante en bijzondere bloem.

Onze snij-Cymbidium wekt vooral positieve gevoelens op bij de consument.

Consumenten, zowel kenners als niet kenners van de snij-Cymbidium, oordelen positief over ons product. Van alle spontane associaties bij het zien van de afbeelding van de snij-Cymbidium valt ruim driekwart in de categorie positief of zeer positief. In alle landen associeert de consument de snij-Cymbidium met (veel mooie) bloemen, kleurrijk, (aparte) vorm, gevoel en zelfs met geur.

Kwaliteit van onze snij-Cymbidium is goed, heel goed zelfs.

Onze klanten zijn meer dan tevreden over de kwaliteit van onze snij-Cymbidium. Wij letten er uiteraard op dat er geen beschadigingen zijn. Ook de grootte van de bloem, het aantal bloemen, de stevigheid van de steel en de steel-lengte zijn aspecten waar wij bij onze bloemen nauwlettend zorg aan besteden.